助学站·益阳成人高考网

:提供益阳成考高升专、益阳成考专升本考前辅导成绩查询录取查询及益阳成考网上报名入口!

当前位置:首页>成考辅导 >高起点 >英语

2022年成人高考高起点英语试卷5(基础练习题)

来源:助学站-湖南成人高考网 浏览次数:1545 发布时间:2021-12-20
  • 2022年成考还有很长一段时间,不过,想要参加成考的考生朋友千万不能松懈,从现在开始,就要好好准备复习了。尤其是英语,很多考生败就败在这门学科的考试上面。

2022年成考还有很长一段时间,不过,想要参加成考的考生朋友千万不能松懈,从现在开始,就要好好准备复习了。尤其是英语,很多考生败就败在这门学科的考试上面。

一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其它单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

( )1.A. group B. about C. found D. without

( )2.A. result B. decorate C. suggest D. impress

( )3.A. water B. what C. chalk D. almost

( )4.A. jacket B. radio C. change D. hate

( )5.A. then B. invent C. ever D. eve

二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

( )6. A computer _______ think for itself; it must be told what to do.

A. can’t B. couldn’t C. may not D. might not

( )7. Don’t smoke in the meeting-room, ________?

A. do you B. will you C. can you D. could you

( )8. —Have you moved into the new house?

—Not yet. The rooms ________.

A. are being painted B. are painting C. are painted D. are being painting

( )9. Alexander Graham Bell invented ________ telephone in 1876.

A. \ B. a C. the D. one

( )10. We ________ each other the best of luck in the examination.

A. hoped B. wanted C. expected D. wished

( )11. ______! There’s a train coming.

A. Look out B. Look around C. Look forward D. Look on

( )12.—Will somebody go and get Dr. White?

—He’s already been _______.

A. asked for B. sent for C. called for D. looked for

( )13._______ he was old and sick did the enemy set him free.

A. Until B. Not until C. Unless D. When

( )14.—We haven’t heard from Jane for a long time.

—What do you suppose ________ to her?

A. was happening B. to happen C. has happened D. having happened

( )15. These players lost the game. They were ______ players.

A. losing B. lost C. lose D. being lost

( )16. Mrs. Smith warned her daughter ________ after drinking.

A. never to drive B. to never drive C. never driving D. never drive

( )17.—Do you know Jim quarreled with his brother?

—I don’t know, ________.

A. nor don’t I care B. nor do I care

C. I don’t care neither D. I don’t care also

( )18.—How did you find your visit to the museum?

—I thoroughly enjoyed it. It was _______ than I expected.

A. far more interesting B. even much interesting

C. so more interesting D. a lot much interesting

( )19. We couldn’t eat in a restaurant because _______ of us had ______ money on us.

A. all; no B. any; no C. none; any D. no one; any

( )20. On Saturday afternoon, Mrs. Green went to the market, ______ some bananas and visited her cousin.

A. bought B. buying C. to buy D. buy

( )21. These oranges taste ________.

A. good B. well C. to be good D. to be well

( )22. The students ________ busily when Miss Brown went to get a book she _______ in the office.

A. had written; left B. were writing; has left

C. had written; had left D. were writing; had left

( )23. When and where to build the new factory _______ yet.

A. is not decided B. are not decided

C. has not decided D. have not decided

( )24. The secretary worked late into the night, ______ a long speech for the president.

A. to prepare B. preparing C. prepared D. was preparing

( )25._______ any frogs when winter comes.

A. You hardly can find B. Hardly you can find

C. You can find hardly D. Hardly can you find

( )26.—The light in the office is still on.

—Oh, I forgot ________.

A. turning it off B. turn it off

C. to turn it off D. having turned it off

( )27. The hero of the story is an artist in his ________.

A. thirtieth B. thirty C. thirty’s D. thirties

( )28. No one can be sure ________ in a million years.

A. what man will look like B. what will man look like

C. man will look like what D. what look will man like

( )29. Without electricity human life _______ quite different today.

A. is B. will be C. would have been D. would be

( )30. John was made _______ the truck for a week as a punishment.

A. to wash B. washing C. wash D. to be washing

参考答案

一、语音知识

1.A 2.A 3.B 4.A 5.D

二、词汇与语法知识

6.A 7.B 8.A 9.C 10.D 11.A 12.B 13.B 14.C 15.A 16.A 17.B 18.A 19.C

20.A 21.A 22.D 23.A 24.B 25.D 26.C

27.D 28.A 29.D 30.A

了解更多“2022年成人高考高起点英语试卷5(基础练习题)”相关内容, 请关注助学站-湖南成人高考网官方微信公众号,湖南最新成考资讯提前知晓!助学站-湖南成人高考网发布湖南成人高考考试资料、湖南成人高考最新资讯、成绩查询、录取分数线等讯息,为全国考生提供免费成人高考咨询服务!

更多内容,请关注助学站-湖南成人高考网官方微信(微信搜索 "助学站")或扫描左边的二维码关注

转载请注明:文章转载自 助学站-湖南成人高考网 [www.zhuxuezhan.com]
本文标签: 成人高考英语    成人高考高起点英语    成人高起点英语   
本文地址:http://yiyang.zhuxuezhan.com/news/show-549.html

【声明】本文内容系助学站-湖南成人高考网编辑,未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

延伸阅读
高起点英语成考辅导
湖南成人高考网上报名
  • 若报名遇到问题,请联系老师:0731-82272864

湖南成人高考推荐信息

测一测
看您适合哪种学历?

1.您目前的学历?

2.您想考取的层次?

3.您更偏向哪种学习方式?

免费咨询

成考专升本>>

益阳成考本科

成考报考入口

益阳成考费用

成考报名时间

成考报名条件

初中学历升本科

免费通话