助学站·益阳成人高考网

:提供益阳成考高升专、益阳成考专升本考前辅导成绩查询录取查询及益阳成考网上报名入口!

当前位置:首页>成考辅导 >高起点 >英语

2022年成人高考高起点英语试卷9(基础练习题)

来源:助学站-湖南成人高考网 浏览次数:1556 发布时间:2021-12-21
  • 2022年成考还有很长一段时间,不过,想要参加成考的考生朋友千万不能松懈,从现在开始,就要好好准备复习了。尤其是英语,很多考生败就败在这门学科的考试上面。

2022年成考还有很长一段时间,不过,想要参加成考的考生朋友千万不能松懈,从现在开始,就要好好准备复习了。尤其是英语,很多考生败就败在这门学科的考试上面。

词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

从每个小题的四个选项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

( )1. I don‘t know how to play bridge and ________.

A. my wife doesn‘t neither

B. my wife does either

C. neither does my wife

D. neither my wife does

( )2. He asked ________ since he had been chairman for seven years.

A. not to have been re-elected

B. to not be re-elected

C. not to be re-elected

D. to have not been re-elected

( )3. The guests said that they wouldn‘t mind _______.

A. to have a little light music

B. have a little light music

C. having a little light music

D. that they have a little light music

( )4. Last night we caught a thief _______ John‘s car.

A. when stealing

B. that be stole

C. to steal

D. stealing

( )5. Without the invention of writing, a man ________ to remember so many things which he can write down or find in a book.

A. is forced

B. will be forced

C. forced

D. would be forced

( )6. What would you ________ to eat tonight?

A. like

B. wish

C. want

D. hope

( )7. I ________ my bicycle on the left side.

A. get off from

B. get down

C. get down from

D. get off

( )8. Coal ________ electricity very often.

A. is used to producing

B. is used to produce

C. used to produce

D. used to producing

( )9. Why can‘t you do this small _______ for me? I’ve helped you often enough in the past.

A. work

B. demand

C. favour

D. good

( )10. Never _______ till tomorrow what may be done today.

A. put on

B. put away

C. put off

D. put up

( )11. Mother kept inviting Mrs. Smith to stay for lunch, and finally she _______.

A. gave out

B. gave off

C. gave in

D. gave away

( )12. <<<>>> is ________ only European country I have visited.

A. an

B. a

C. the

D. 不填

( )13. The problem of pollution in this city is more serious than ______ in other cities.

A. that

B. it

C. this

D. those

( )14. Dick found himself walking _______ the direction of the post office.

A. to

B. by

C. along

D. in

( )15. _______ that we were late, we started to run.

A. Know

B. To know

C. Knowing

D. Being known

( )16. This room is _______ any of the others in the building.

A. the biggest than

B. big as

C. bigger than

D. the biggest of

( )17. Just think Ann got the house _______ all by herself!

A. paint

B. be painted

C. to paint

D. painted

( )18. The policeman caught the man _________ the arm.

A. by

B. with

C. on

D. at

( )19. To get an education, _______.

A. one must work hard

B. working hard is important

C. to work hard is necessary

D. it is needed to work hard

( )20. The old man could not decide ________ the money or to put it in the bank.

A. if he spent

B. whether to spend

C. that he spent

D. what to spend

( )21. I wish you‘d consider _______ to Miami with us this vacation.

A. going

B. that you‘ll go

C. to go

D. to going

( )22. I think I‘ll wait until the mail _______.

A. should come

B. is coming

C. comes

D. will come

( )23. We found ________.

A. the work hard for doing

B. hard to do the work

C. it hard for doing the work

D. the work hard to do

( )24. Professor Bixby warned his students ________ late for the examination.

A. not be

B. to be not

C. not to be

D. be not

( )25. I don‘t know what I’d have done if I _______ to make that decision.

A. would have

B. had had

C. have had

D. did have

参考答案:

1.C 2.C 3.C 4.D 5.D 6.A 7.D 8.B 9.C 10.C

11.C 12.C 13.A 14.D 15.C 16.C 17.D 18.A 19.A 20.B

21.A 22.C 23.D 24.C 25.B

了解更多“2022年成人高考高起点英语试卷9(基础练习题)”相关内容, 请关注助学站-湖南成人高考网官方微信公众号,湖南最新成考资讯提前知晓!助学站-湖南成人高考网发布湖南成人高考考试资料、湖南成人高考最新资讯、成绩查询、录取分数线等讯息,为全国考生提供免费成人高考咨询服务!

更多内容,请关注助学站-湖南成人高考网官方微信(微信搜索 "助学站")或扫描左边的二维码关注

转载请注明:文章转载自 助学站-湖南成人高考网 [www.zhuxuezhan.com]
本文标签: 成人高考英语    成人高考高起点英语    成人高起点英语   
本文地址:http://yiyang.zhuxuezhan.com/news/show-555.html

【声明】本文内容系助学站-湖南成人高考网编辑,未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

延伸阅读
高起点英语成考辅导
湖南成人高考网上报名
  • 若报名遇到问题,请联系老师:0731-82272864

湖南成人高考推荐信息

测一测
看您适合哪种学历?

1.您目前的学历?

2.您想考取的层次?

3.您更偏向哪种学习方式?

免费咨询

成考专升本>>

益阳成考本科

成考报考入口

益阳成考费用

成考报名时间

成考报名条件

初中学历升本科

免费通话